Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У петој недељи Великог поста у храму посвећеном Божјој угодници Параскеви светом Литургијом началствовао је јереј Слободан Чавка, док су исповест обављали протојереј-ставрофор Слободан Радојчић, архијерејски намесник земунски и јереј Страхиња Голијан, парох сурчински.

Појао је хор Покров Пресвете Богородице који навршава две деценије свог постојања и припрема се за обележавање значајне годишњице коју ће увеличати и гостујући хорови.

Први хоровођа био је Господин Предраг Миодраг, он је водио хор до месеца октобра 1998. године, а потом је диригентску палицу преузела професорка виолине госпођа Венија Томић Жарковић. Хор 2002. године преузима Татјана Бокић уз свесрдну асистенцију Миле Марковић. Од јануара 2010. године  хором управља мр. Предраг Стаменковић.

Ова недеља посвећена је великој дивној подвижници и угодници Божјој, преподобној и богоносној матери нашој Марији Египћанки, о којој је у својој беседи казивао отац Слободан Чавка.

Корачајући молитвеним путем покајања и поста, присећамо се свих недељних споменâ који нас својом еванђелском поуком и тематиком укрепљују. Свако од нас је позван да се труди да буде бољи и да истински покајан, настави свој живот у супротном правцу од онога који је живео у греху, казао је отац Слободан и додао да је исто тако, свако позван да мисионари, и да у узајамном мисионарењу свештенства и верујућих можемо учинити и промену у свакодневном животу.

Поред  благоверног народа, данас су се и ученици основне школе који су дошли са својим учитељицама, причестили Светим Тајнама а затим наставили саборно окупљање у Светосавској сали парохијског дома где је за све била припремељена трпеза љубави.

З.Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла