Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

ПОВОДОМ ОСАМСТОГОДИШЊИЦЕ АУТОКЕФАЛНОСТИ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

ПЕСМА О СТЕФАНУ ПРВОВЕНЧАНОМ

У склопу акције „Обновимо себе, заволи – воли Глас Србије“ и поводом осамстогодишњице аутокефалности Српске православне цркве снимљена је и објављена нова песма посвећена Стефану Првовенчаном, монаху Симону, првом српском крунисаном краљу. Стефан Првовенчани је, као што је познато, крунисан у манастиру Жичи, а његове мошти се данас налазе у манастиру Студеници.

Текст за песму о првом српском краљу, а потом монаху Симону, написала је Маја Ковачевић, мајка једанаесторо деце, музику и аранжман је урадила Александра Гаруновић, а песму изводи Слађана Ристић. Песма је снимљена у Плавом студију Ивана Новаковића.

У години када Српска православна црква обележава значајан јубилеј ми смо урадили песму посвећену првом краљу Стефану Првовенчаном, а инспирација ми је била моја велика љубав према Немањићима и Светој мајци Анастасији. Желела сам да направимо песму посвећену њеним синовима и њеном супругу и ето, у славу Бога, имамо песму. Неизмерну захвалност дугујем свима који су помогли да песма угледа светлост дана и надам се да ће заживети у нашем народу, као што је и песма о Светој Анастасији.

Песму можете послушати кликом на следећи линк: https://youtu.be/GTy3ZR9aeac


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла