Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На дан Светог Трифуна, 15. фебруара 2022. године, вршено је орезивање лозе у патријаршијским виноградима, на свим засадима и због велике површине, трајаће неколико дана. У самој порти Карловачког двора молитве за добар род винове лозе и чин благосиљања извршио је свештеник и професор Карловачке богословије, отац  Станко Лакетић. Лозу је орезао управник Патријаршијске винарије г. Лазар Маринковић.

Отац Станко је честитао данашњи празник Светог Трифуна и славу виноградара свим запосленима у Патријаршијској винарији који су ове године скромно и у малом броју прославили свог заштитника  Божјег угодника Трифуна.

У сали Патријаршијске винарије, славски колач преломио је свештеник Мирослав Торбица кога је на празник Света Три Јерарха у Старој Пазови, рукоположио Епископ сремски Василије. Отац Мирослав ће бити парох у Јамени, Архијерејско намесништво шидско.

Славски тропар Светом Трифуну чуо се данас широм Сремских Карловаца познатих по производњи вина.

Патријаршијски подруми чувају, као и некада давно, врхунска вина: Патријаршијско црно, Патријаршијско бело, а ту су и дезернта вина од којих је свакако најпознатији бермет. Наравно, вино се производи и за богослужбене сврхе, као евхаристијски дар, јер од свих дела људских руку за настанак хлеба и вина треба уложити највише труда.

Сваки путник намерник може посетити Патријаршијски подрум радним даном од 8 до 16 часова, а викендом од 10 до 16 часова.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла