Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

4. августа текуће године, на дан спомен обележавања 21. године од усташко-злочиначке акције „Олуја“, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио је парастос на Банстолу.

Владика Василије је овом приликом осветио црквено земљиште на коме ће бити изграђен храм Благе Марије а у спомен свих пострадалих, изгнаних, прогнаних и избеглих у ратовима 90-их.

Поред многобројног верног народа, махом оних и самих прогнаних у злочиначкој акцији „Олуја“, парастосу су присуствовали и председник општине Сремски Карловци господин Ненад Миленковић, председник општине Инђија господин Владимир Гак и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу господин Огњен Бјелић.

У својој беседи Његово Преосвештенство Епископ Василије напоменуо је да одајући пошту свим пострадалим и присећајући се тог стравичног злочина указујемо на важност слоге и саборности  нашег народа поготово у најтежим временима, у исто време подсећамо се Јасеновца, Јадовна и Глинске цркве, јер ако заборавимо шта се догодило, осуђени смо на понављање…

По завршетку парастоса, приређен је прикладан програм у знак сећања на све жртве погрома.

Фото и текст: Михаило Јањић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла