Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На празник полагања појаса Пресвете Богородице 13. Септембра 2015. Године у селу Карловчићу освештан је темељ за нови парохијски дом.

Благословом Епископа сремског Господина Василији отпочеле су припреме за изградњу новог парохијског дома у Карловчићу. Парох дечки, који опслужује парохију Карловчић јереј Недељко Ковач прибавио је пројекат и осталу потребну документацију за изградњу парохијског дома. Од приспелих понуда за извођење радова Црквени одбор је прихватио понуду од З.Ф.Р. „Жића“ из Деча.  Радови су уз Божију помоћ отпочели на општу радост мештана Карловчића. За сада носиоци радова су локална самоуправа општине Пећинци уз чврсто обећање да ће радове привести крају.  Темеље је освештао протојереј Жељко Кретић парох шимановачки уз присуство представника локалне самоуправе, чланова Црквеног одбора и мештана Карловчића. На крају је прота Жељко пожелео мештанима Карловчића успех у њиховом добром делу за потребе њима, њиховој деци и Цркви Христовиј. Надлежни парох отац Недељко се захвалио представницима локалне самоуправе уз жељу да заједно посао приведу крају на опште добро.

По завршеном освећењу припремљен је ручак за присутне

Занимљива прича се чула на ручку. Два пута се почињало са изградњом парохијског дома у Карловчићу. Једном пред Први светски рат, па се услед радних дешавања одустало. Поново пред Други светски рат и опет исто. Сад се надамо да ће бити трећа срећа и да ће за кратко време Карловчић добити нов парохијски дом и свештеника у Карловчићу.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла