Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У недељу Самарјанке, на дан храмовне славе Преноса моштију Св. оца Николаја, освећен је новообновљени храм који је поново засијао старим сјајем. Овом страдалном храму враћен је првобитни изглед који је имао пре рушења у Другом светском рату. Светом Архијерејском Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство г. Василије, Епископ сремски уз саслужење Његовог Преосвештенства г. Силуана Епископа аустралијско-новозеландског, Његовог Преосвештенства г. Херувима Епископа осјечко-пољског и барањског, протојереја-ставрофора Гавре Милановића Архијерејског намесника подунавског, протојереја-ставрофора Јована Милановића ректора Богословије, протојереја Петра Божића пароха из Џилонга (Аустралија), протојереја Слободана Вујасиновића Архијерејског намесника сремскокарловачког, јереја Бојана Нинковића првог пароха Угриновачког и јереја Зорана Перића надлежног пароха који је на малом входу уздигнут у чин протојереја. Светој Архијерејској Литургији присуствовао је и Његово Преосвештенство г. Јефрем епископ бањалучки и велики број свештеника и ђакона као и верног народа.
Пред почетак Свете Архијерејске Литургије освећен је новообновљени храм и новоизрађени иконостас.
Кум овогодишње славе био је г. Славко Пекез са породицом који је уједно био и главни извођач радова на обнови храма.
У беседи Његовог Преосвештенства наглашено је колико је велики значај обнове ове мученичке цркве која вековима сабира верни народ и да су то заслужила имена пострадалих која се налазе на спомен плочи у припрати храма.
На крају Свете Архијерејске Литургије, најзаслужнијима додељене су Архијерејске грамате. Надлежни парох протојереј Зоран Перић захвалио се свима који су несебично помагали обнову ове светиње. Архијерејима је у знак захвалности поклонио крстове за благосиљање како би се увек сећали овог дана којим су исписане нове странице, неке лепше историје.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла