Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

,,Бог свтарајући свет, прво што је створио јесте духовни свет, бестелесна бића” речи су Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија.

Уочи празника Сабора Светог Архангела Михаила-Аранђеловдана 20. новембра 2018. године Епископ сремски служио је Вечерње богослужење у храму Светог пророка Илије у Илинцима, а након тога извршио Обред Освећења новосазиданог парохијског дома. Велика радост је била домаћину јереју Гостимиру Душанићу и свим мештанима поводом овог догађаја, па су многи са свомојом децом дошли да дочекају Епископа сремског и заједно са њим величају име Божије и име овог великог Божијег заступника.  Вечерње богослужење служио је Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије уз саслужење протонамесника Ратка Нонковића, јереја Горана Душанића и ђакона Лазара Павића. Након Вечерњег богослужења Његово Преосвештенство заједно са свештеницима, ђаконима и гостима дошао је у парохијски дом и извршио обред освећења истог. По завршетку овога великога чина Епископ сремски се обратио свештенику који је постављен у овом месту, пожелео њему и његовој породици сређан и благословен почетак у новом дому. Јер као што је Христос уласком својим сачувао Закејев дом, да тако сачува и овај дом уласком својих свештенослужитеља. Овим путем је изразио велико задовољство што се опет нашао у овом малом месту, а њему драгом на посебан начин. Како је Еписком сремски рекао: ,, Ово мало место сам ја пре тридесет и две године први пут обишао, и то је била моја прва канонска посета у Епархији сремској. Дочекали су ме многобројни мештани као и ове вечери и заједно смо узносили молитве”.

Након освећења парохијског дома сви позвани гости и мештани су били угошћени у ловачком дому где је била припремљена трпеза љубави.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла