Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У пету недељу по Васкрсу, недељу Самарјанке, 14.маја 2017.године, у 17 часова, Епископ сремски Господин Василије је осветио темеље будућег храма који ће бити посвећен преподобној мајци Ангелини. У овом молитвословљу, Епископу су  саслуживали протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки,  јереј Петар Тривуновић (Епархија бачка) , и протођакон Слободан Вујасиновић.

Молитвено су учествовали и сви свештеници архијерејског намесништва старопазовачког, као и многи свештеници Епархије сремске и других Епархија, као и многобројни верни народ. Захваљујући Општини Стара Пазова на челу са господином Ђорђем Радиновићем, започет је овај храм у славу Бога Живога, „у којем ће се крштавати, венчавати и Литургије Свете служити“ , како је то у беседи истакао Епископ сремски Господин Василије.

Након обреда освећења темеља новога храма, за  Епископа, свештенике и сав окупљени народ  припремљена је вечера. Захваљујемо вредном оцу Слађану на труду,пажњи  и љубави ових година,а посебно данашњега дана  у којем се пише нова страница историје Епархије сремске и Српске Православне Цркве.

ђакон Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла