Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Велика захвалност свим приложнциима, Епископу сремском г. Василију и г. Игору Мировићу, Председнику Владе Аутономне Покрајине Војводине

Лета Господњег 2018 године, после више од једног века од када је 1897 године завршено покривање црквеног торња бакром на цркви Преноса моштију Светог Оца Николаја у Шиду, стекли су се услови за комплетну обнову црквеног торња. Неуморним залагањем и благословом Његовог Преосвештенства Василија православног епископа сремског и љубављу и бригом према својој Светој Цркви г. Игора Мировића, Председника Владе Аутономне Покрајине Војводине, обезбеђена су средства за обнову и генералну реконструкцију црквеног торња шидском Саборном храму.

Велика им благодарност и велика благодарност свим приложницима за даљу обнову храма који данас сија пуним сјајем и на понос је наше Свете Цркве и града Шида. Реч Божја и Јеванђеље на граници Србије са Републиком Хрватском, где се Шид налази, сведочи се.

Сведочећи Православну веру, парохијани Шида са свештенством намесништва шидског се труде да живе животом православних хришћана и да им духовна обнова поред материјалне обнове цркве буде једнако важна.

Велика благодарност и великим приложницима из Шида: г. Жељку Божићу за крст на торњу, г. Бранку Тарлаћу за крст сале Црквене општине Шид и Слободану Врекићу за крст олтара храма.

Обновљена је апсида  изнад олтара, крст и кровна конструкција, ризница Архијерејског намесништва шидског и уведено је и грејање у цркву.

Храм преноса моштију Светог Николаја на почетку трећег века свог постојања заблистао је на славу Господњу и осам векова самосталности наше Свете Цркве.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла