Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Протојереј-ставрофор Милорад Голијан

У препуној сали парохијског дому храма Светог Василија Острошког на Бежанијској коси сваког уторка се одржавају  трибине – духовни разговори.

У уторак, 4. априла 2017. после Акатиста Светом Јовану Шангајском који је у цркви служио јереј Мирослав Чолаковић, христољубиви народ је прешао у салу да слуша  „О покајању и исповести“; говорио је протојереј – ставрофор Милорад Голијан (Епархија сремска).

Домаћини трибине отац Небојша Топoлић и Миодраг Маричић поздравили су уваженог свештеника и предавача проту Голијана који је поучавао народ о искреној исповести и истинском покајању. Између осталог опоменуо нас је на два греха који су нам својствени: грех оговарања и грех осуђивања.

О неопходности да се у свакоме од нас изграђује духовно наше биће, очишћено од греха и да се трудимо да задобијемо и у овоземном животу благодат и Царство небеско, казивао је крстоносни прота Голијан, поткрепљујући своје предавање бројним примерима из свештеничке праксе и црквеног живота.

Прота Голијан је имао иживи дијалог са присутнима и одговарао на питања како и када се треба исповедати и на који начин, како треба постити и борити се са искушењима.

У међусобном односу свештеника и парохијана треба преовладава узајамно поверење и љубав, како би се Причешћивање у нама у потпуности усадило и усадило семе Божје које треба да расте и да се кроз јеванђељски живот, литургијски живот искажемо као духовни човек који ће разбити окове греха и ограде које нас ограничавају, спутавају и чине да се осећамо као да живимо у пећини, у тами.

Зато, треба развалити те ограде наше свести, да би тај унутрашњи, духовни човек видео Царство небеско, казао је прота Голијан.

Предавање је у целости емитовано на Радију Слово љубве.

З.Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла