Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У Једанаесту недељу по Духовима , а дана 5.септембра 2021.године, у храму Свете Петке у Новој Пазови је служена Света Литургија са почетком у 9:00 часова.
Литургију су служили протојереј Зоран Јовић (арх.намесник старопазовачки) и ђакон Светогор Сандић, а певницом је руководио вероучитељ Димитрије Милановић. Уз верни народ , на Литургију су дошли и ученици веронауке овога места. Вероучитељи су сваком ученику у петак за време наставе поделили по једно штампано обавештење и позив у вези Молебана и Литургије, поред других видова комуникације које сви свакодневно користимо. Деца и родитељи који су осетили призив од Бога су дошли и узели учешће у Литургијском сабрању , молећи се и за себе и за друге који још нису увидели смисао и пуноћу која се догађа у свим црквама сваке недеље у јутарњим часовима.
После Заамвоне молитве одслужен је Молебан у којем молимо Бога да пошаље Духа мудрости и разума на све ученике , еда би се научили свакој корисној науци и били на понос и корист својим родитељима, Цркви и роду српском.
После Литургије спремљено је послужење испред храма за сву децу и народ који беше данас једнодушно у „ломљењу хлеба“ и молитви за успешну и благословену школску годину.
Текст : ђакон Светогор Сандић
Фото : Душан Тишма

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла