Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У недељу Праотаца, 27.12.2015. године у храму Свете Петке у Новој Пазови свечано је прослављен празник посвећен мајкама. Литургија је почела у 9 часова, а служили су протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки и јереј Марко Симић. Певао је хор „Свети владика Николај“ из Нове Пазове на челу са професором музике Тамаром Пајдић, уз малу помоћ вероучитеља и теолога Димитрија Милановића, Светогора Сандића и студента ПБФ Гвоздена Милановића, који су певали Блажена, тропаре и кондак. Око 250-оро деце и одраслих причестило се на Литургији и одмах затим су сви прилазили да приме дарове код Љиљане Микавице, Љиљане Милановић и Маријане Милановић. Ове три жене су добитнице Ордена Свете мајке Ангелине, који се у Епархији сремској додељује многодетним и благочестивим мајкама.

У овом храму постоји јединствена и дугогодишња традиција даривања деце и народа на празник Материце. Слично као што деца чине у својим породицама, тако и овде, у храму Свете Петке, три девојчице, ученице петог разреда су завезале, а на крају даривања и одвезале три овде поменуте мајке. Три ученице другог разреда су рецитовале пригодне песме и на тај начин поучиле све нас молитви, љубави и празнику којем се приближавамо – Рођењу Господа Исуса Христа.

Нека Благи Господ и Пресвета Богомајка свима нама дају вере, снаге, стрпљења да очувамо институцију породице, да поштујемо и волимо мајке и очеве јер је то по вољи Божијој.

Вероучитељ Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла