Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На празник Материце,у  недељу 24.децембра 2017.године, у храму Свете Петке у Новој Пазови, Литургију су служили протојереј-ставрофор Миле Јокић и јереј Марко Симић,а појао је хор храма Свете Петке „Свети владика Николај Српски“ на челу са проф.музике диригентицом Тамаром Пајдић. Вероучитељи новопазовачке Основне школе су позивали и припремали ученике за Свето Причешће током часова Верске наставе. За време Причастна  деца из Дечијег црквеног хора „Анђелчићи“  су отпевала две предивне песме, а отац Миле је најавио да ће деца овога хора спремити програм и за наредне празнике који нам долазе. Ученица шестог разреда, Виолета Јовановић је рецитовала песму „Зашто мајко?“ која нам на дирљив начин говори  о страшном греху чедоморства.  Протојереј-ставрофор Миле Јокић је у беседи истакао важност породице и објавио народу да је Епископ сремски Господин Василије написао књижицу упућену  младим људима, а у којој се налазе  речи поуке,подршке, савета и благослова за почетке породичног живота.Те књижице нашег Епископа су подељене верном народу после Литургије.

Светим Тајнама се причестило око две стотине деце,  а потом су одлазили код  изабраних пет  мајки (које су биле дрешене и одрешене) и добијала разне дарове како и приличи у нашем народу на данашњи дан. Иначе, овај обичај даривања у храму  на данашњи дан, постоји око 20 година овде. Ових пет мајки имају Високо одликовање Епархије сремске, Орден Свете мајке Ангелине,деспотице српске.

Сва деца а и ми се радујемо овим данима који славе породицу, а још већа је радост када  дочекујемо велики хришћански празник, Рођење Господа Исуса Христа-Божић.

ђакон Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла