Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У сусрет празницима и Рождеству Христовом

Уочи празника Преподобног мученика Стефана у манастиру Петковици на Фрушкој гори, служено је вечерње бденије.

У манастирској тишини молитвом се сестринство и верни народ припремало за сутрашњу свету Литургију.

Свако је овде био са својим мислима, свако у својој молитви, свако у свом обраћању Богу и самоме себи. На тренутак, сви проблеми савременог живота остали су изван цркве. Богољубив народ се припремао  чистог срца да стане пред Бога. Бога створитеља. Бога заштитника.

У недељу, 11. децембра 2016. на дан када наша Црква прославља Преподобног мученика Стефана, славног Христовог војника који је пострадао 767. године у 53 години земног живота, света Литургија је почела у 9 часова. Началствовао је надлежни парох крстоносни прота Станоје.

За певницом је појало сестринство манастираПетковице са високопреподобном игуманијом мати Антонином.

Монаштво и верни народ су се причестили Светим тајнама.

После литургијског сабрања, окупљени око трпезе љубави верници су слушали како то и бива богоугодне речи о самоме Господу нашем; благопоучним речима казивала јевиоскопреподобна игуманија мати Антонина.

Између часова молитве, сестринство манастира ревнује у послушањима која се односе на живот и рад манастира и економију манастирску.

У манастиру Петковици могу се тако, у црквеној продавници купити разне лековите тинктуре и мелеме које саме монахиње справљају; посебно издвајамо мелем против рана и опекотина који се показао делотворним код људи који примају хемотерапију  и чија кожа од зрачења има црвенило и опекотине.

Божићни обичаји су ту да нам помогну да схватимо лепоту Онога који се рађа, те се сестринство ове свете обитељи припрема за радосне празнике: Детинце, Материце и Очеве.

Света Литургија се у манастиру Петковици служи суботом и недељом са почетком у 9 сати.

З.Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла