Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У суботу, 23. aприла, око 16,00 часова мошти мајке Ангелине донете су и у Сремску Митровицу. Много људи изашло је да дочека Свету мајку и да учествује у свечаној литији која је прошла улицама древног Сирмијума, као некад у Јерусалиму, када су људи дочекали Спаситеља и клицали му „Осана на висини, благословен који долази у име Господње“.
Литију је предводио Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије заједно са свештеницима сремскомитровачких храмова, вероучитељима, ученицима из основних и средњих школа, војском и полицијом. Када је литија дошла до храма Епископ је служио вечерње богослужење и након тога најмлађим посетиоцима храма Светог великомученика Димитрија подељени су звончићи. Деца из црквеног хора „Благослов“ своји анђеоским гласовима улепшала су овај дан свима присутнима и достојанствено су сви дочекали Свету мајку Ангелину, чије мошти су у току недеље страдања Христовог биле у Сремској Митровици, када ће сви имати прилику да јој се поклоне и целивају. Свештеници храма Светог великомученика Димитрија остали су да дежурају поред кивота Свете мајке и да благосиљају све присутне вернике који су и овај пут у великом броју дошли на поклоњење.
Наредног дана мошти преподобне мајке Ангелине у јутарњим часовима пренете су у сремскомитровачки храм Светог архиђакона Стефана где је Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио Свету архијерејску литургију уз саслужење архијерејског намесника сремскомитровачког протојереја Саве Раките, протојереја Гвоздена Арамбашића, протонамесника Андрије Авакумовића, јереја Љубомира Воларевића и ђакона Слободана Вујасиновића.У току дана мошти Свете мајке Ангелине су враћене у храм Светог великомученика Димитрија и у 18,00 часова одслужен је акатист мајци Ангелини и одржан концерт црквеног хора „Свети Сава“.

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, мошти Свете мајке Ангелине посетиле су и храм Светих сирмијских мученика у сремскомитровачком насељу „Мала Босна“. Из Саборне цркве у среду, 27. априла, у раним јутарњим часовима, мошти Свете мајке су пренете у храм и у 9,30 часова Епископ је служио Свету литургију уз саслужење Архијерејског намесника сремскомитровачког протојереја Саве Раките, протојереја Гвоздена Арамбашића и ђакона Слободана Вујасиновића.
По завршетку литургије мошти Свете деспотице српске враћене су у Саборни храм где су се налазиле све до суботе, када су по благослову Епископа биле однете и у храм Светог Кирила и Методија у сремскомитровачком насељу „Камењар“.  Тамо се у 17,00 часова служио акатист и по завршетку богослужења мошти Свете мајке су враћене у Саборни храм Светог великомученика Димитрија.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла