Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

17. јул ће бити златним словима уписан у историју сремског места Љукова и храма Успења Пресвете Богородице, када је у свом походу кроз сва места у Срему, света мати Ангелина походила и наше место и храм. По први пут су верници Љукова имали прилику да дочекају светињу у свом месту, да јој се поклоне и узнесу своје молитве.

      Прво је била одслужена света Литургија у склопу које је вршено благодарење за престолонаследников рођендан и помен Ђенералу Драгољубу Дражи Михајловићу, који је пострадао на данашњи дан уз присуство великог броја верника.

      Затим, ни лоше време тога дана није поколебало велики број Љуковчана да изађу из својих домова и да се окупе испред Основне Школе ,, Петар Кочић“ и у свечаној литији дочекају мати Ангелину и затим је унесу са свештенством архијерејског намесништва сремскокарловачког у свој свети храм.  У наставку је служен Акатист преподобној мати Ангелини пред њеним светим моштима. Акатист у храму који је био претесан да прими све присутне,  служили су: протојереј- ставрофор Јован Веселиновић, протојереј- ставрофор Брацо Санчанин, протејереј Мирослав Дамњановић, пароси у Бешкој, протојереј- ставрофор Момир Џамбић, парох у Новим Карловцима. Такође у свечаној литији учествовали су и свештеници: протојереј Радиша Трајковић, јереј Недељко Рашић, пароси у Инђији, јереј Бојан Нинковић, парох у Угриновцима и јереј Пеђа Ђокић, војни свештеник.

        По завршетку акатиста верном народу обратио се јереј Недељко Рашић, који је беседио о значају св. мајке Ангелине, како кроз њено житије, тако и о њеном великом значају за данашња и бидућа покољења.

        После беседе, верни су имали прилику да се поклоне и целивају мошти и буду помазани освећеним уљем.

У 19:30 часова уз звона мошти су испраћене из храма за Путинце.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла