Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У четвртак 30. јуна, мошти преподобне мајке Ангелине су дочекане у Белегишу, у храму Преноса моштију Светог оца Николаја.  Из храма у Старим Бановцима мошти су пренели протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, и јереј Никола Деспот. У улици Краља Петра мошти су први носили председник Црквеног одбора, председник и потпредседник Месне заједнице , и председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић. Свете мошти су носилe и жене које су добиле Орден Свете мајке Ангелине:Данијела Дујковић, мајка петоро деце, и Оливера Мамузић, мајка четворо деце.  Касније су верници овог места преузимали Свете мошти на своје руке и са сваким страхом и побожношћу носили до храма.

У светом храму је служен Акатист преподобној мајци Ангелини, у коме су учествовали сви у храму и ван њега, свештеници, вероучитељи, појци, и народ. Архијерејски намесник старопазовачки, отац Миле Јокић се кратком поучном  беседом обратио народу,  а затим је беседио јереј Александар Класнетић. Верни народ овога места , као и у свим местима овога намесништва,  је спремио послужење за свакога ко је дошао у храм.

Мошти преподобне мајке Ангелине остају у Белегишу до 2.јула, када ће око 10 часова бити дочек у Сурдуку.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла