Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Свети апостол Лука торжественом Литургијом је прослављен у недељу 31. октобра 2021. године у прогарској цркви Светог архангела Гаврила. Чинодејствовао је јереј Бранислав Јовановић парох прогарски, док су мирјани одговарали на Литургији. После свете Литургије празнично слово о Светом апостолу Луки произнео је отац Бранислав, а затим је пререзао славске колаче. Међу свечарима је и породица господина Кристијана чија је супруга Рускиња, за пример свима нама: две близнакиње, два близанца и најмлађи син у рукама мајке учествовали су у Литургији, причестили се Светим Тајнама и принели колач Светом апостолу и јеванђелисти Луки.

Да се слава чува, да се породица чува, да водимо рачуна ко смо и шта смо и да живимо Христовим Јеванђељем, порука је оца Бранислава из красне обновљене цркве Светог архангела Гаврила уз коју је у порти и сређена парохијска сала за потребе народа овог сремског села.

После Литургије имали смо прилику да обиђемо и просторије у којима живи свештеничка породица. После хаварије са водом и поплаве у свим просторијама, не својом кривицом, парохијска кућа се обнавља и у њој ће бити отклоњени сви недостаци. Да се брату у невољи помогне, потрудило се Архијерејско намесништво земунско.

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла