Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Литургијским сабрањем у Световаведењском манастиру у Сремским Карловцима прослављен је Свети Трифун заштитник виноградара. Светом Лиитургијом началствовао је протосинђел Клеопа настојатељ манастира уз саслужење протођакона Љубомира Лукића, професора Карловачке богословије. За певницом су били карловачки богослови. Литургијско појање употпунио је хор Епархије сремске  Свети Николај из Сремских Карловаца.
Верни народ се причестио Свети тајнама
У својој беседи отац Клеопа је указао да  се данас говори о дану заљубљених и да је то слављење телесне љубави, док је прослављање Светог Трифуна прослављање љубави јер:
„Сваки дан којег је Бог створио, сваки дан којег је Бог дао на земљи, дао паломе и грешноме човеку, јесте дан заљубљених. Зар ми нисмо људи заљубљени, зар Бог од нас не очекује да будемо заљубљени? Истина је је да је Бог створио човека и жену да се заљубе једно у друго и да рађају потомство, али,сваки човек је у првом реду позван да буде заљубљен у  Бога, да Њега воли свим срцем и свом душом својом…“ казао је отац Клеопа и позвао да се сви у што већем броју сабирамо у нашим храмовима и у Световаведењском манастиру.
„Данашња јеванђељска прича, драга браћо и сестре, је позив свима нама да се наоружамо љубављу, да не гледамо ограниченим очима, него да гледамо оним очима које нам је Бог дао. Прошле недеље смо причали шта значи видети божанским очима, а шта значи имати очи, а бити слеп. . Имамо посла много. Морамо много радити на себи, на то нас позива Света Црква, на то нас позива наша савест и нравно не у последњем реду, него  у првом реду, позив нас наш драги Бог. Нека је благословена ова седмица пред нама. Верујем да имате доста обавеза у своме дому и на радном месту, али будите извор, будите сасуд љубави која ће зрачити свима…“ поручио је протосинђел Клеопа настојатељ манастира.
У Световаведењском манастиру се свакодневно служи Света Литургија са почетком у 7.00.
У суботу 20. фебруара  Света Литургија почиње  у 7.30. и у недељу, 21. фебруара у 9.00.
забележила: Зорица Зец

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла