Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На Лазареву суботу – Врбицу, 4 априла 2015. године, у саборном храму Преноса моштију светог Оца Николаја, свету Литургију са почетком у 8 часова служио је јереј Зоран Угрешић – парох III шидски.

У послеподневним часовима, ученици ОШ. ”Сремски фронт” са својим учитељицама и у координацији са вероучитељима организовали су Васкршњи вашар у порти саборног храма.

У 17 часова, вечерње богослужење служили су: протојереј-ставрофор Радомир Мишић – архијерејски намесник шидски и старешина храма, јереј Зоран Угрешић и јереј Александар Чавка – парох I шидски. За певницом су појали вероучитељи Милош Лукић и Гостимир Душанић.

По завршетку вечерњег богослужења извршен је обред благосиљања врбе.

Сабраном верном народу пастирском беседом, у којој је истакао значај и смисао празника и потребу да од наших срца начинимо сопствени Јерусалим, отворимо капије наше душе и радосно примимо Господа, обрато се јереј Александар Чавка. Испред свештенства саборног храма о. Александар захвалио се свима који су учествовали у припреми овогодишње Васкршње изложбе, која је ове године постављена у Српском дому (црквеној сали) у Шиду. Најзаслужнијима су додељене Захвалнице и Света Писма. Такође, прочитана су имена ученика чији су радови, по мишљењу жирија, били најуспешнији. Ученицима су уручене Похвалнице и Света Писма.

У наставку је организована свечана литија улицама Цара Лазара, Јанка Чмелика, Змај Јовином и око светог храма. Потом је у Српском дому отворена поменута Васкршња изложба, коју су припремили ученици основних и средњих школа са својим вероучитењима и наставницима.

извор :http://www.hramsvetognikolajasid.rs


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла