Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Са благословом Епископа сремског Господина Василија, а по одлуци Одбора за верску наставу Епархије сремске да се од ове 2022. године установи и покрене традиција у одржавању намесничких квизова из Верске наставе, а онда и епархијског које би одржавали у центру Епархије, у понедељак 09.05.2022. је одржан општински круг квиза у центру земунског намесништва, у Сурчину.

Учешће је узело петнаест екипа узраста деце основних школа, подељених у две категорије; млађих и старијих разреда. Организација квиза је за сваки оглед другима у Епархији, а и шире, по својим пропозицијама, техничким и другим условима била на завидном професионалном нивоу те би многи помислили да су у неким највећим богословским и светским училиштима.

У категорији млађих надметале су се екипе основних школа: „Вук Караџић“ из Сурчина; Бранко Радичевић“ из Бољеваца; „Бранко Радичевић“ из Батајнице; „Вожд Карађорђе“ из Јакова; „Станко Марић“ из Угриноваца; „Светислав Голубовић- Митраљета“ из Батајнице; „22.Октобар“ из Сурчина и Основне школе „Стеван Сремац“ из Добановаца.

Победу су, по оценама стручног жирија, који је био формиран у саставу: протојереј Дарко Кончаревић- председник жирија, протојереј Страхиња Голијан и госпођа Марина Мркојевић, проф.разредне наставе, однеле све екипе. Међутим, ипак, имена најбољих међу најбољима изведена су на следећи начин:

Категорија- млађи:

  1. ОШ „Светислав Голубовић- Митраљета“, Батајница
  2. ОШ „22. Октобар“, Сурчин
  3. ОШ „Вук Караџић“, Сурчин

Категорија- старији:

  1. ОШ „Бранко Радичевић“, Батајница
  2. ОШ „Светислав Голубовић- Митраљета“, Батајница
  3. ОШ „Вук Караџић“, Сурчин

Првопласирани у обе категорије узеће учешћа на епархијском такмичењу које ће бити одржано средином јуна месеца у Српском Сиону- Сремским Карловцима.

Од колега катихета своје екипе делегирали су и били присутни: госпође Жељка Павловић, Ирена Пилиповић, Биљана Миленовић, Сузана Анђеловски, Николина Маркош, Александра Савановић, господа Петар Петровић, Милан Шево, Данило Петровић те Божидар Васић.

Дан Веронауке у Сурчину почео је поздравним словом архијерејског намесника протојереја Страхиње голијана, и у име Одбора, и словом вредног вероучитеља Стефана Недића, који је пренео благослове Епископа сремског и председника Одбора проте Драгомира Санда.Трудом и великим залагањем координатора Актива вероучитеља земунског намесништва госпође Драгане Кончаревић, архијерејског намесника протојереја Страхиње Голијана и протојереја Дарка Кончаревића, пароха батајничког све је реализовано на изузетно високом и завидном нивоу.

Квиз је одржан у великој радости, са изузетном спремношћу свих такмичара. Првопласирани ученици су добили књигу Пут ка небу –  књига календар, као и укоричено Јеванђеље за децу, другопласирани су добили лепе иконе, трећепласирани металне изрезбарене крстиће. А сви заједно учесници добијају Похвалнице, Светосавско Звнонце, књигу оца Тадеја – Какве су ти мисли такав ти је живот и бројанице. Награђене школе су добиле по уметничку слику Т. Јовановског са Ликовне колоније која се годинама одржава у цркви Свете Петке у Сурчину, њој у славу и част.

Мр Стефан Недић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла