Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У уторак четврте недељу по Васкрсу, а на празник Светих равноапостолних Кирила и Методија, 24.маја 2016.године, вероучитељи архијерејског намесништва старопазовачког прославили су своју крсну славу у храму Светог пророка Илије у Старој Пазови. На иницијативу архијерејског намесника старопазовачког протојереја-ставрофора Милета Јокића из Нове Пазове, молитвено се прославља крсна слава вероучитеља, овог дела сремске Епархије.

Вечерње богослужење је почело у 18 часова, а служили су протонамесник Ђорђе Ковљен из Белегиша и јереј Саша Милијашевић из Огара. За певницом су појали вероучитељи Димитрије Милановић, Данило Стјепановић, Ђорђе Деспот, Илија Алексић и Светогор Сандић. После Вечерњег богослужења пререзан је славски колач који је припремила породица Ђорђа Деспота,домаћина овогодишње крсне славе. Отац Ђорђе Ковљен је пожелео вероучитељима срећну крсну славу и да предано и усрдно приступају својим обавезама као што су то до сад увек и чинили.  После обреда резања славског колача служен је помен уснулом у Господу Александру Ђурђевићу, оцу протојереја Срђана Ђурђевића из Старе Пазове.

На Вечерњем богослужењу и обреду резања славског колача били су присутни вероучитељи: протонамесник Ђорђе Ковљен из Белегиша, јереј Никола Деспот из Старе Пазове, јереј Александар Маџаревић из Сурдука, јереј Саша Милијашевић из Огара, ђакон Јован Стегњаић из Голубинаца, Марија Кресоја, Мирјана Јунгић, Ђорђе Деспот и Данило Стјепановић из Старе Пазове, Бранка Јованчевић,Димитрије Милановић и Илија Алексић из Нове Пазове, Станислав Будисављевић из Земуна, Бранислав Керечки из Батајнице и Светогор Сандић из Војке.  Нису били присутни Милош Јефтић из Руме и Слободан Грујић из Војке.

Трпеза љубави је припремљена за све вероучитеље и њихове супружнике, а да би се вероучитељи растеретили , на предлог протојереја-ставрофора Милета Јокића, материјалне трошкове сносиће храм Свете Петке у Нове Пазове и храм Светог пророка Илије у Старој Пазови. Вероучитељи се захваљују за овај знак пажње и љубави, и још једном истичу слогу и организованост која влада у овом намесништву.

Архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Миле Јокић на почетку беседе, пренео је благослов Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија. У беседи је истакнута  потреби заједништва јер у данашње време све је више удаљавања једних од других. Наше јесте да сви будемо мисионари,као Света браћа Кирило и Методије, и да што више душа приведемо у заједницу са Христом.

Саборно,молитвено, смирено и свечано, вероучитељи су прославили своју крсну славу, помоливши се својим заштитницима Светој браћи Кирилу и Методију иштећи од Бога снаге, стрпљења и свега онога што је потребно за марљиво и савесно вршење ове свете дужности- дужности вероучитеља.

Вероучитељ Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла