Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У недељу 31. јануара текуће године, ученици Богословије Св. Арсенија из Сремских Карловаца, предвођени својим професором појања г-дином Гораном Власцем, учествовали су својим појањем на литургијском сабрању у Славонском Броду, којим је началствовао тамошњи парох протојереј-ставрофор Ратко Гатаревић. Након Св. Литургије прота Ратко и његова породица угостили су карловачке богослове.
Истога дана увече, по први пут организована је Светосавска академија у Славонском Броду. У препуној сали Радничког дома окупило се око две стотине људи из разних крајева Хрватске, Србије и Републике Српске. Скуп је увеличао својим присуством Његово Преосвештенство Г. Јован, Епископ пакрачко-славонски . Поред Преосвештеног Епископа и свештенства Епархије пакрачко-славонске, академији су присуствовали: конзул Републике Србије у Вуковару г-дин Живорад Симић, заменик председника Српског народног вијећа г-дин Саша Милошевић, као и званичници Српског националног вијећа из Славонског Брода. Учешће у програму узели су КУД „Лијешће“ из Босанског Брода, г-ђа Љиљана Марјановић и г-дин Теодор Трифуновић, као и ученици Богословије Св. Арсенија из Сремских Карловаца. На академији присутне је поздравио Епископ Јован, који се посебно захвалио ученицима Карловачке богословије на присуству и учешћу. Нешто касније скупу су се обратили и г-дин Саша Милошевић и г-дин Живорад Симић.
Након свечаности, присутнима је уприличено послужење уз пријатно дружење, песме и игре из ових крајева, а ученике Карловачке богословије угостили су парохијани из Славонског Брода.
М. Јањић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла