Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У петак 26. фебруара 2016. године Господње у манастиру Ваведења Пресвете Богородице у Сремским Карловцима служена је Света Тајна Јелеосвећења. Службом је началствовао настојатељ Свете обитељи, високопреподобни протосинђел Клеопа (Стефановић), уз саслужење часних јереја Саве Мишановића и Душка Масларића. Овај догађај својим појањем улепшали су ученици Карловачке богословије. Учешћа на Светој тајни Јелеосвећења узео је велики број верног народа из Сремских Карловаца и околине.
Верном народу се обратио отац Сава Мишановић, говорећи о важности Свете Тајне Јелеосвећења и учешћа верних у њој. Након обраћања оца Саве, окупљени народ поздравио је и настојатељ обитељи, отац Клеопа, који је у својој беседи истакао важност хришћанске љубави и бриге према болеснима и усамљенима, упоређујући Цркву са породицом у којој нико не сме бити запостављен.
Овом приликом отац Клеопа је подсетио да ће се Света Тајна Јелеосвећења служити сваког последњег петка у месецу и том прилоком ће саслуживати и проповедати свештеници и свештеномонаси из Епархије сремске.
Фото и текст: Михаило Јањић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла