Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На дан Светог Нектарија Егинског 22. новембра  2017. године у Храму Преноса моштију Светог Николе у Шиду братство  је уприличило Свету Тајну освећења Јелеја за све болне са шидских парохија.

Сећајући се речи Божјих „Ако је неко међу вама болестан, нека призове презвитере црквене, и нека се они помоле Богу за њега, па ће молитва праведника исцијелити оне које траже од Бога исцјељење.“(Јак 5, 14) сабрани у Име Божије Свету Тајну Јелеосвећења служили су високопречасни оци и часно ђаконство наменсиштва шидског. За певницом певали су вероучитељи и богослови из шидског намесништва.

По завршетку Свете Тајне Јелеосвећења надахнутом беседом о значају Светих Тајни у Цркви и Светотајинског живота христољубивом нашем народу обратио се протојереј Јован Милановић, старешина Саборне цркве у Сремским Карловцима и професор достославне Карловачке богословије.

„По великој милости својој, Бог који љуби целу куглу земаљску и свакога од нас показује нам своју превелику љубав. И, сви ви који долазите у свети храм и слушате свето Јеванђеље, као што смо и вечерас слушали, могли сте чути како Бог љубави делује и дела… казао је отац Јован Милановић и надахнутим речима казивао о Божјем угоднику Светом Нектарију којег је Бог у свој сили својој прославио: „ Свети Нектарије у болести својој није роптао, није туговао, није се жалио и није кукао, него је служећи до последњега даха, сваком својом речју, сваким својим уздахом, издахом, ишчекивао и радовао се љубави Божјој и Његовој благодати. Када се упокојио, тамо где ми људи обично слабога срца и душе и без куражи какви данас постајемо, а неретко и бивамо,  он је донео радост а смрт светитеља Нектарија постала је поново живот и исцељење многих и поново се поновило оно што је Бог љубави, Господ Христос наш рекао, да ће они који верују у Њега и Господом живе, и већа дела чинити него што је Он чинио…“

З.Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла