Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На празник преподобног Василија Исповедника и преподобног Јована Касијана 13. марта 2015. године у Сурчину је одржана света Тајна исповести и причешћа свештенства и вероучитеља Архијерејског намесништва земунског. Светом литургијом Пређеосвећених дарова која је почела у 09.30 сати, началствовао је протојереј-ставрофор Милутин Илић парох  јаковачки уз саслужење свештеника јереја Бојана Весића пароха добановачког и јереја Ненада Катића пароха петровчићког као и ђакона, епархијског Слободана Вујасиновића и Радована Кодића ђакона добановачког. На велику радост свештенства исповедник је био протојереј-ставрофор Душан Петровић пензионисани професор и ректор богословије. Многим свештеницима и овог намесништва прота Душан је био професор. На самом почетку по прочитаној молитви пред свету Тајну исповести исповедник је пренео благослов и поздрав свештеницима и верном народу од епископа сремског Василија који није могао телесно бити присутан али је свакако духовно био ту.
„Желим Вам свако добро од Господа, да у миру и здрављу остатак поста проведете и да на најсвечанији и најрадоснији начин дочекате Васкршњи дан, дан велике победе над грехом, проклетством и смрћу.“ То је поздрав од нашег владике који је пренешен преко мене најнедостојнијег, рекао је прота Душан.
Сви активни и пензионисани свештеници и вероучитељи су приступили светој Тајни исповести и причешћа а и верници су узели учешћа у овом радосном догађају за сурчинце и за све нас.
По завршеној светој литургији у Црквеној сали припремљен је и ручак за све присутне. За време ручка свештеник Страхиња Голијан прочитао је део размишљања проф. др Слободана Антонића нама на проученије и наравоученије, на тему светски пројекат дехристијанизације и српски народ.
Домаћини, свештеници сурчински су се показали као добри домаћини и допринели да овај дан буде нама на телесну и духовну радост и нека им Господ врати на добро.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла