Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Овогодишња исповест и причешће свештенства румског намесништва одржана је у храму Сабора Српских Светитеља у Руми дана 19. марта 2014. године. Свету Архијерејску литургију са почетком у 09,30 часова служио је Његово Преосвештенство епископ сремски Господин Василије, а саслуживали су протојереј-ставрофор Милорад Симић парох огарски и доњотоварнички и јереј Александар Симић парох никиначки као и Слободан Вујасиновић епархијски ђакон епархије сремске. Пред почетак свете Литургије исповедник протојереј-ставрофор Божо Совиљ пензионисани парох петроварадински прочитао је молитве пре Свете тајне исповести и благословом епископа исповедио свештенике румског намесништва. Била је ово велика духовна радост и корист како свештенству тако и верном народу при храму Сабора Српских Светитеља. Служашчи свештеници су имали посебан разлог за радост. Прота Милорад и његов син Александар служили су заједно са својим Епископом. Не дешава се баш често да отац и син заједно служе са својим Епископом, па нека им ова Архијерејска литургија буде на духовну радост и корист. Сви свештеници румског намесништва су се причестили, а уз њих и вероучитељи и велики број верника који су дошли да духовно ојачају са свештенством и својим Архипастиром. На крају свете литургије Епископ се обратио свештенству, вероучитељима и верном народу са жељом да света тајна причешћа буде истински заједница са самим Богом.
„У овој светој четрдесетници Бог нам је дао време покајања, време преумљења, покајати се што значи преобразити се како нас учи свети Јован Шангајски. И ми свештеници румског намесништва дошли смо данас да се заједно са вама исповедимо и причестимо“. рекао је епископ у свом обраћању.
Да би све ово протекло у најбољем реду потрудили су се свештеници при храму Сабора Српских Светитеља; јереј Вујадин Савић и јереј Бранислав Мишковић тако да је света Литургија као и трпеза љубави била на радост и корист. Треба напоменути да су се марте и марије истински потрудиле да после духовне хране и телесна храна употпуни овај догађај.
Док су присутни у сали ручали Епископ Василије се обратио; свештеницима, вероучитељима и свим вернима о потреби за васпитањем и образовањем.
„Човек као динамично биће створен је по образу неизрециве тајне Божије љубави, Божија је и вечна слобода, су призвани и позвани на Његово бескрајно усавршавање. Створивши човека по свом узору, спецификуму, Бог му је у односу на сву осталу створену природу дао нешто више. То нешто више јесте образ Божији у човеку, тај Боголики лик, оно тајанствено Божанско што је записано прстом Божијим у њудској природе“. рекао је између осталог Епископ Василије у свом обраћање.
Молимо се Свевишњем Господу да овај догађај буде на корист и радост; свештенству, вероучитељима и верном српском народу.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла