Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

О празнику Успења Пресвете Богородице, у духовној радости, прослављена је Слава новоизграђеног Храма у насељу „Исток“ у Шиду. Свету Литургију у присуству великог броја православних верника служили су протојереј Зоран Јагодић надлежни парох и јереј Зоран Угрешић парох шидски.

У току Свете Литургије, у току које смо једносушно исповедили Оца и Сина и Светога Духа, Тројицу Једносуштну и Нераздељиву, велики број верника је приступио Пречистим и Животворним Тајнама Христовим.

По свршетку Свете Литургије обављен је трократни опход око Светог Храма, а након тога извршено је благосиљање славских колача и кољива које су принели овогодишњи кумови и избор кумова за наредну годину, након чега се присутнима обратио надлежни парох прота Зоран. У богонадахнутој беседи прота Зоран је поучавајући верни народ истакао значај Храмовне Славе и литургијског сабрања, присетивши се великог страдања православних Срба из Шида који су побијени од усташа на Велику Госпојину 1942. године и током Другог светског рата.

Прослава празника и Храмовне Славе настављена је за трпезом љубави у просторијама СПЦО Шид.

Молитвама Пресвете Богородице чије Св.Успење прослависмо нека и нас грешне Свемилостиви Господ удостоји Царства Небеског где се налазе сви Свети његови, а верујемо и наши шидски мученици побијени од усташа, да и ми са свима њима заједно прославимо Оца и Сина и Светога Духа сада и увек и кроза све векове векова. Амин.

 

                                                                      Жељко Никшић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла