Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Дана 5. јула 2016. године Господње свете мошти Преподобне Ангелине Српске су свечано дочекане у Крчедину и положене у храм Преноса моштију Светога Николе. Мноштво људи, жена и деце, и леп сунчан дан… Чланови КУД-а „Иво Лола Рибар“ били су обучени у народне ношње. Мајке са децом и лепота дана враћају веру у живот и вечни Живот са Богом, и Светом Ангелином Српском.

Свештеници који су одређени да читају акатист били су протојереј Радослав Трајковић, јереј Недељко Рашић и јереј Предраг Докић. Беседио је јереј Жарко Кунац, а помазивао светим уљем јереј Симеон Жегарац. Мноштво свештенства сремско-карловачког намесништва присуствовало је свечаном дочеку, као и свештенства из других парохија епархије сремске. За певницом су појали богослови и теолози парохије Преноса моштију Светога Николе. Опет су се два велика догађаја сусрела у Христу, и бесмртне личности Светог Николе Мирликијског и Преподобне Ангелине Српске, на радост народа српског.

вероучитељ Горан Груловић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла