Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

„Дечице моја, не љубимо речју ни језиком, него делом и истином“ (1 Јн 3,18)

Дана 27. 03. 2023. бројне душе су имале прилику своју веру у Васкрслог Господа посведочити својим несебичним братољубивим делима. Одазивајући се позиву Архијерејског намесништва пећиначког и Црвеног крста из Пећинаца, верници су се окупили у просторијама парохијског дома у Пећинцима, како би дали крв која је неопходна браћи и сестрама који болују и исту потребују.

Следујући пример свог Архипастира, Његове Светости Патријарха Српског Господина Порфирија, који је у више наврата и сам био добровољни давалац крви, те истицао важност овог богољубиво-човекољубивог дела, са својим свештеницима на челу, у парохијском дому се окупило четрдесет седморо браће и сестара у Христу, од којих је успешно дало своју крв њих тридесет, међу којима су били представници и чланови Светосавске омладинске заједнице, Кола српских сестара, Синдиката „Независност“ компаније „Р. Бош“, просветних установа… Оно што је за посебну радост, јесте чињеница да је било чак двадесет добровољних давалаца, који су први пут приступили овом богоугодном и хуманом делу и на тај начин потврдили и својим примером речи Светог ђакона Авакума да је „Срб Христов“ у свакој животној околности у којој се нађе.

Захваљујући се свима на оваквом одзиву, Архијерејски намесник пећиначки и домаћин овог сабрања, протонамесник Бојан Мијановић је истакао своју радост што су верници препознали потребу да се и на овај начин у овим великопосним данима побрину за браћу и сестре којима је њихова крв неопходна за наставак овоземаљског живота, те да је без љубави према ближњима пост непотпун и да смо дужни добро чинити где год смо у могућности, баш онако, како нас апостол Јаков учи: „Онај, дакле, који зна добро чинити а не чини, грех му је“ (Јак 4, 17).

Слава Господу, који је децу своју и на овај начин удостојио да своју веру и своје богољубиво-човекољубље посведоче својим делима!


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла