Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У недељу 28. по Духовима – на Детинце, 21. децембра 2014. године, у храму Светог оца Николаја у Шиду Свету Литургију служили су архијерејски намесник шидски протојереј-ставрофор Радомир Мишић и парох први шидски јереј Александар Чавка.

У Евхаристијском сабрању учешће су узели ученици Веронауке основних и средњих школа у Шиду. Предвођени својим вероучитељима, оцима Зораном Угрешићем и Александром Чавком, госпођом Весном Куљански и господом Милошем Лукићем и Гостимиром Душанићем, деца су примила Свету Тајну Причешћа.

У својој пастирској беседи јереј Александар Чавка тумачећи прочитано зачало из светог Еванђеља и говорећи о неопходности благодарења Богу за све дарове, посебно се осврнуо на саму Свету Литургију која представља најбољи начин да се заблагодари Богу, а о чему сведочи и сам грчка реч за литургијско сабрање Евхаристија=благодарење. Отац Александар је нагласио: „Када бисмо били свесни значаја Свете Литургије, сваког дана када се она служи храм Божији би био испуњен као данас, и не само то него би и порта била тесна да прими све оне који би желели да дођу и заблагодаре Богу за дарове које нам је дао“. Честитајући празник деци, отац Александар је изразио рећи благодарнсоти родитељима, професорима, наставницима и учитељима који су се одазвали на позив своје свете Цркве и довели децу у храм да заједно „једним устима и једним срцем заблагодаре Господу“.

По завршетку Литургије за децу је у порти храма Светог оца Николаја припремњено послужење.

фото: јереј Зоран Угрешић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла