Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Дана 31. јануара 2020. године на празник Светог Атанасија Великог и Светог Максима Бранковића, наврши се 40 дана од упокојења свештенослужитеља ђакона Хаџи Ђорђа Јанковића.

Света Литургија је служена у манастиру Фенеку у 09 часова. Началствовао је протојереј-ставрофор Миле Јокић Архијерејски намесник старопазовачки и парох бусијски, уз саслуживање архимандрита Макарија Ристића игумана манастира Фенека, протојереја Јевте Павловића пароха батајничког, и јереја Перице Влаинића пароха јаковачког и Ненада Катића пароха петровчићког као и фенечког јерођакона Марка. На крају свете Литургије присутнима се поучним речима обратио прота Јевто.

После свете Литургије служен је парастос на фенечком гробљу где је и сахрањен ђакон Хаџи Ђорђе. Парастос су служили; протојереји- ставрофори Миле Јокић, Драган Гвозденовић парох бољевачки, Жељко Кретић парох шимановачки, архимандрит Макарије, протојереј Јевто Павловић и јереј Перица Влаинић. Присутни су били и јереј Ненад Катић и Немања Бошковић парох бечменски, као и братство манастира Фенека. Пореде мајке Соке, супруге Оливере и синова Стевана и Алексе, молитвено учешће су принели, многобројна родбина, пријатељи и поштоваоци личности и дела ђакона Хаџи Ђорђа. Ђакон Хаџи Ђорђе омиљен где год се појављивао, свима се радовао, за све се Богу молио, како у манастиру Фенеку, тако и у Кувеждину, Привиној Глави, по епархији сремској, истински је живео у Христу; како рече прота Миле у својој беседи.

Припремљен је за све присутне и ручак у свечаној трпезарији манастира Фенека, управо тамо где је нас ђакон Хаџи Ђорђе много пута дочекивао и послуживао.

Нека је вечна успомена и покој душе достоблаженом ђакону Хаџи Ђорђу.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла