Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Прослава дана Свете Мајке Ангелине, 12. августа, почела је литургијом у 5 часова, у Храму манастира Крушедол, којом је началствовао протојереј ставрофор Велизар Живановић, уз саслуживање више свештеника. Друга литургија, која је служена у селу Крушедол, отпочела је убрзо након завршетка прве, у 6:30 часова, којом је началствовао протојереј ставрофор Петар Иванчевић с оцем Славком Теофиловићем и ђаконом Немањом Теофиловићем. Тим молитвеним чином, народ се заједно са својим свештенослужитељима припремио за дочек Његове Светости, архијереја српског, Господина Иринеја кога је епископ сремски Господин Василије заједно с више архијереја, свештеника и ђакона, „руку под руку“ с верним народом, дочекао пред капијом манастира Крушедол. Шпалир, чији део су били и представници војске и полиције Србије, протезао се дуж порте манастира, па све до самог уласка у Храм. Недуго затим, у 9 часова, отпочела је Света Архијерејска Литургија на бини која је постављена у централном делу манастирске порте. Како су реке народа окруживале бину, догађаји попут петомесечног ходочашћа моштију Свете Мајке Ангелине, уливају наду да се наш народ враћа Господу, а деца и омладина усмеравају ка суштинским, непролазним вредностима живота.

Уметнички програм у порти манастира Крушедол, отворила је Љиљана Благојевић у 12 часова, убрзо након завршетка Свете Архијерејске Литургије. Љиљана је најавила групу уметника из Новог Сада и Сремске Каменице, који су се благословом архијерејског намесника, протојереја ставрофора Гавре Милановића, удружили како би свој игроказ даровали на поклон манастиру Крушедол, на овај свети дан. Учесници програма су глумци Српског народног позоришта, студенти Академије уметности у Новом Саду, Културно уметничко друштво „Вила“, на челу с Милорадом Лонићем, деца из ОШ и ПУ „Свитац“ из Сремске Каменице, као и деца из парохије Сремска Каменице и Парагова. Наиме, њихова изведва састоји се у споју драмске, музичке и фолклорне уметности, а све у част наше Мајке Ангелине. Завршетком овог програма, приводила се полако крају и целокупна свечаност поводом повратка светих моштију и дана Мајке Ангелине, чија света рука и благосиља наше окупљање под небом манастира Крушедол.

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла