Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Дана 21. августа 2013. године одржан је братски састанак Архијерејског намесништва земунског. Повод одржавања састанка је припрема за организацију прославе јубилеја светог цара Константина у Сремској Митровици планираног за 22. септембар 2013. године. Састанак је водио Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије. Одслужено је вечерње богослужење у 18.00 часова у храму светог архангела Гаврила које је служио протојереј Споменко Грујић парох при храму Рођења Пресвете Богородице у Батајници. По завршеном богослужењу благословом Епископа Василија у црквеној сали при храму светог архангела Гаврила почео је састанак.
Епископ Василије је нагласио потребу пре свега са упознавањем живота и дела Светог цара Константина ракавши да је баш овој нашој генерацији припала час за обележавање јубилеја 1700 година. Централна прослава је свакако у граду Нишу али је исто тако значајна прослава у Сремској Митровици, граду где је цар Константин столовао. Свима нам је дужност, нагласио је Епископ Василије да узмемо учешће у организацији овог јубилеја. Треба одмах приступити припремама јер је остало још само месец дана. Ми из сремске епархије смо носиоци прославе а позив ће бити упућен и епархијама у окружењу шабачкој, бачкој и другима. На крају Епископ Василије је пастирски замолио свештенство да одговорно приступе организацији овог јубилеја.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла