Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Предвечерје најрадоснијег хришћанског празника као и само Рождество Христово у Храму Св. Великомученика Георгија у Угриновцима, обележено је ништа другачије него у осталим храмовима и црквама широм наше земље. Но посебној радости и разлогу за истицање допринела је велика слога мештана, посебно најмлађих. Као што је обичај налагао, након Свете Литургије, по Бадњак се ишло коњском кочијом којом је, након освећења, довежен у порту храма.
Након вечерњег богослужења, свештеници Бојан Нинковић и Александар Чавка освештали су мале бадњаке које су поделили верном народу.
У својој беседи, старешина храма, јереј Бојан Нинковић, је уз најлепшу честитку, изразио велико задовољство Црквене општине Угриновци и на опште изненађење присутних, представио дечији црквени хор и певачку групу у оснивању. Изненађење је било веће, тим пре, што су чланови новоформираног дечијег црквеног хора и певачке групе у врло кратком периоду савладали основе праћења богослужења, након ког су извели и пригодан програм, праћен најлепшим Божићним пресмама и рециталом о хришћанским врлинама.
У овом сремском месту, Божићну чаролију је употпунило традиционално „пијукање“, дељење бомбона и „кућица изненађења“ које су направиле вредне руке девојака из културно уметничког друштва „Седмица“ на иницијативу угриновачких попадија Александре Нинковић и Елизабете Чавка. Чаролија није престајала, већ се уз кувано вино добро „разбуктала“ налагањем Бадњака на ватру и спектакуларним ватрометом за који се, у тренутку, помислило да никада неће престати.
Божићно јутрење одслужено је у поноћ.
Радост празника је већа и лепша у љубави и заједништву.
Свету Литургију су поред надлежних свештеника, јереја Бојана Нинковића и јереја Александра Чавке, служили и пензионисани свештеници: протојереј ставрофор Милета Матовић и протојереј Милан Вучићевић.
Након Свете Литургије, свој деци су подељени Божићни пакетићи, које је ова Црквена општина обезбедила , захваљујући благочестивим појединцима.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла