Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У недељу Томину, 8. маја 2016. године мошти Свете мајке Ангелине наставиле су свој пут и из Доњег Товарника,преко Суботишта дошле у Пећинце. У 17 часова су пристигле мошти у пратњи  Епископа сремског  Господина Василија и архијерејског намесника старопазовачког протојереја-ставрофора Милета Јокића испред средње школе у Пећинцима. Литија која је бројала 700 људи са свештеницима, вероучитељима, члановима КУД-а и верним народом кренула је према храму Светог оца Николаја. По утврђеном реду и плану мошти су носили: чланови ватрогасне јединице, ловачког удружења, удружења жена „Колевка Срема“,  општине Пећинци,месне заједнице Пећинци црквеноопштинског одбора и свештенство архијерејског намесништва старопазовачког. Испред пећиначког храма све присутне је поздравила Ирина Арсенијевић отпевавши песму мајци Ангелини. По уласку у храм служен је Акатист Светој мајци Ангелини, а на крају је беседио Епископ сремски Господин Василије.

Епископ Василије доделио је Орден „Светог Максима Бранковића“ Господину Миленку Ђурђевићу, а орден „Свете мајке Ангелине“  Јелени Вуковић, Смиљи Гмизић и Биљани Ђурђевић. Епархијске грамате добили су Светозар Филиповић и Смиља Најић. У понедељак 9. маја ова велика светиња наше епархије, у 12:30 одлази из Пећинаца у Сибач, а предвече и у  Шимановце настављајући свој благодатни пут по питомом Срему. Захваљујемо оцу Бојану Мијановићу, пароху пећиначком на труду, пожртвовању и љубави коју је указао свима који су дошли на поклоњење моштима Свете мајке Ангелине. Домаћин на трпези љубави је био одликовани Господин Миленко Ђурђевић са Црквеном општином Пећинци.

Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла