Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

25. јул лето Господње 2014.
У Богоштици молитвеница Богородица Тројеручица Хиландарска пред Сином својим заклања и штити народ свој сабран у молитви на Светој Литургији коју је служио Епископ шабачки Господин Лаврентије и Епископ сремски Господин Василије са свештенством и монаштвом Епархије шабачке.
Поздрављајући неколико стотина пристиглих верника са разних страна и учеснике Мобе 2014, којима је икона Пресвете Тројеручице крсна слава, Преосвећени владика сремски Василије честитао је крсну славу младима са овогодишње мобе, пристиглим из Републике Српске, Косова и Метохије, Србије и из расејања.
Да би стигли на Свту Литургију, на пут се рано пошло. Породица Моба, у радости је са протиницом Маром припремила славски колач. Икони Богородице Тројеручице, клањамо се сви:
Необично је видети хиландарске монахе како прилазе икони твојој као Игуманији и од ње узимају благослов за своја послушања. О, Свеблага, као што њих милостиво примаш и благосиљаш, тако и нас недостојне немој лишити свога материнског милосрђа и старања, примивши милостиво молитве наше које пред Светом иконом твојом узносимо. Осени нас својим благодатним благословом, избави нас од сваког јада и чемера и научи нас да богоугодно певамо Троједином Богу: Алилуја!
Радуј се, помоћнице наша, која нам помажеш иконом својом Тројеручицом.
У Соколу се окупила Православна омладина, која је данас у Богоштици, родном месту владике Лаврентија, прославила своју крсну славу.
Домаћин, протосинђел Нифонт Павловић, старешина манастира у Богоштици, који је метох манастира Соко, са верним народом угостио је све госте и поклонике.
Окупљени после свете Литургије око трпезе љубави у Дому српске поезије, покрај чесме Десанке Максимовић, српске песникиње, наша су се деца поново осетила као у својој кући. Једна им је реченица и овога лета Господњег заједничка: Ја волим Србију. Волим Соко Град и Мобу. Увек ћу се враћати у Србију.

Зорица Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла