Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На  Богојављење, први пут је организовано пливање за Часни крст у Старим Бановцима.

После литургије и водоосвећења, од Храма Светог Оца Николаја ка дунавској обали кренула је литија .У литији је учестволало свештенство архијерејског намесништва стаопазовачког предвођено својим намесник,затим ученици веронауку о.ш „Слободан Савковић“,представници власти и многоборјни верници.Литију су предводили коњаници на липицанерима.
 Часни крст је из Храма Светог Василија Острошког из Нових Бановаца пренет фијакером до храма у Старим Бановцима одакле је кренула литија.
На плажи, на понтону у присуству председника Општине Ђорђа Радиновића обављено је освећење реке а присутне пливаче је благословио архијерејски намесник старопазовачки протојереј ставрофор  Миле Јокић.
За Часни крст пливало је 30 такмичара. Како из техничких разлога није било могуће организовати истовремено старт свих пливача, учесници су се договорили да Часни крст припадне ономе чије име буде случајно извучено. Према том договору, ове године Часни крст је припао Милошу Марјановићу из Инђије, али и сви остали учесници су пливање за Богојављење доживели као посебну част.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла