Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Молитвaма на вечерњем бденију служеном са петохлебницом у манастиру Раковац разгорио се пламен у души верника који су дошли да се духовно окрепе и са радошћу припреме за сутрашњи празник Божјих угодника Козме и Дамјана заштитника манастира

Поротосинђел Пантелејмон (манастир Ђипша), јеромонах Пајсије (манастир Раваница, Врдник) и јереј Бранислав Мишковић узнели су молитве Господу. За певницом су појали богослови и уз подршку старешине Саборног храма у Новом Саду,презвитера Стојана Билића.

Молитва, духовно дисање , учини да сабрани у њој продисасмо поново у истом Духу и запаљене искре са почетка бденија запалише у срцима безброј иски.
А сама лепота манастира Раковац и природне лепоте настанише се у оку људском.

Вечерње молитве у манстиру Раковац дадоше нам душевни мир, с молитвом приђосмо трпези и са молитвом заспасмо у сан окрепљујући, обновивши снаге, док су нас Анђео Чувар и са њим Свети Козма и Дамјан укрепили за сутрашње прослављање манастирске славе и нова дела.

Високопреподобна игуманија манастира Раковац мати Гаврила која већ тридесет лета у овој светињи српској бди над душама нашим, са јеромонахом оцем Варнавом и братством и сестринством манастира Раковац и сестринством других фрушкогорских манастира Богу угодише молитвом.

Зорица Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла