Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

   На Бадњи дан, 6. јануара 2016. године, у организацији Храма Силаска Светог Духа на апостоле и Храма Сабора српских светитеља, окупило се око две стотине људи испред Храма Сабора српских светитеља у 4 сати ујутру и наставило традицију свих претходних година, а то је Бадње јутро – одлазак у манастир Јазак на Свету Литургију и причешће, као и поклоњење моштима Св. цара Уроша Нејаког. После Литургије припремљено је мало послужење у порти манастира, а затим се верни народ у дугачкој колони упутио у сечу бадњака на брдо изнад манастира. Сишавши испред капије манастира, оформила се дугачка колона аутомобила и уследио је повратак у Руму, пред Храм Сабора српских светитеља, где је унесен бадњак. После тога, бадњак је однет и у порту Храма Силаска Светог Духа на апостоле.

   На Бадње вече, на тргу у Руми са почетком у 19 часова одржана је дечија манифестација за Божић. У организацији овог дешавања учествовала је Општина Рума и Храм Сабора српских светитеља. Учесници овог програма били су дечији црквени хор „Звончићи“ под вођством госпођице Александре Гаруновић и деца која похађају веронауку, најбоље дочаравши сву радост светлог празника, Рођења Господа Исуса Христа, онако како то само деца умеју-  кроз песму, рецитацију и глуму, уз радосни хришћански поздрав:

МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ! ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!
Jереј Бранислав Мишковић поздравио je све и обратио се присутнима пригодном беседом и радосним божићним поздравом.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла