Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У петак Пете седмице Часног Поста, дана 8. априла 2022. године, Литургију Пређеосвећених Дарова служио је Епископ сремски Господин Василије, уз саслужење протојереја-ставрофора Миодрага Лујића, јереја Милоша Лукића, ђакона епархијског Горана Власца , као и ђакона Светогора Сандића и Стефана Гавровског.
Чтецирали су вероучитељ Димитрије Милановић и теолог Александар Милановић уз помоћ вероучитеља Душана Тишме. Појали су свештеници архијерејског намесништва старопазовачког.
Исповеднику, архимандриту Доситеју (Миљкову) настојатељу манастира Гргетег приступали су свештеници и вероучитељи на Св. Тајну Исповести, по чину и старини унапред одређеним редоследом.
Сваки ред и поредак овога дана устројио је протојереј-ставрофор Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки. Мноштво ученика веронауке и верни народ овога села, приступили су Св. Тајни Причешћа. Након овог типа Литургије, Епископ Василије нас је поучио о Светим Тајнама Исповести и Причешћа, са којима треба наш живот да буде прожет јер је то прави пут, пут у Царство Божије.
Домаћини данашњег сабрања, отац Александар Цвитановић и Слађан Видаковић су припремили трпезу љубави, на којој је прочитан један веома поучан текст.
Протојереј-ставрофор Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки се захвалио Његовом Преосвештенству владици Василију на архипастирској бризи и за овај део сремске Епархије, а такође се захвалио и исповеднику архимандриту Доситеју, настојатељу манастира Гргетег на душекорисним саветима онима који су пришли на исповест, свештеницима како активним тако и умировљеним, а наравно и вероучитељима на свакодневном пожртвовању у раду са ученицима који похађају Верску наставу.
И сви ми смо благодарни Богу и нашем Епископу на свему што примамо јер је све на корист нашим душама које целога живота теже Царству Вечном и Небеском.
Текст : ђакон Светогор Сандић
Фотографије: вероучитељ Душан Тишма

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла