Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У суботу Двадесет другу по Духовима , 20. новембра 2021. године, у храму Свете Петке у Новој Пазови у 9:30 Свету Архијерејску литургију је служио Епископ сремски Господин Василије. Саслуживали су протојереј-ставрофор Ђорђе Павловић, протојереј Александар Цвитановић, протојереј Зоран Јовић (арх нам. старопазовачки), протонамесник Ђорђе Ковљен, јереј Саво Мишановић, јереј Слободан Вујасиновић (арх.нам. сремскокарловачки) и ђакони Горан Власац и Светогор Сандић. Чтецирали су вероучитељ Душан Тишма и ученик богословије Растко Божић.
За певницом је појао хор „Свети владика Николај Српски“ и вероучитељи Димитрије Милановић, Илија Алексић, теолози Гвозден Милановић и Александар Милановић и ученик богословије Стојан Ковљен.
Храм је био испуњен ученицима веронауке и верним народом који су и приступили Светој Чаши на ђаконов позив. На крају Литургије наш владика је одређеним члановима ове црквене заједнице доделио одликовања на предлог оца Зорана , старешине храма Свете Петке.
Орден Светог краља Милутина добио је председник Црквеног одбора Михајло Луковић.
Орден Преподобне мајке Ангелине добиле су мајке са троје и више деце : Раденка Јовић, Цвија Брковић, Драгана Боснић, Милијана Петровић, Љиљана Бечановић и Симеунка Тишма.
На крају, као круна данашњег сабрања, Епископ Василије је доделио напрсни крст протојереју Зорану Јовићу, арх. нам. старопазовачком за вишегодишње прегалаштво на њиви Господњој и пастирској бризи за словесно стадо Христово.
Епископ је пожелео свима у храму да наставе чинити добро својој Мајци Цркви, на спасење и Живот Вечни.
Трпеза љубави је уприличена у црквеној сали на којој су били и други свештеници , представници Општине Ст. Пазова, МУП-а и Војске Р. Србије , као и верници из овога места.
ђакон Светогор Сандић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла