Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

„Молим вас, дакле, ја сужањ у Господу, да се владате достојно звања на које сте позвани, са сваком смиреношћу и кротошћу, са дуготрпљењем, подносећи један другога у љубави, старајући се да чувате јединство Духа свезом мира.“ (Еф. 4,1-3)

На празник Првог и другог обретења главе Светог Јована Крститеља  1980.године, рукоположен је у чин свештеника Миле Јокић, данас протојереј-ставрофор,парох у Новој Пазови и Архијерејски намесник старопазовачки.

Овога дана 2015. године  у храму Преподобног Сисоја Великог Литургију Пређеосвећених Дарова служили су новопазовачки свештеници: протојереј Богдан Михајловић, протојереј Кристо Алексић, јереј Марко Симић, јереј Сава Мишановић и протојереј-ставрофор Миле Јокић. Појали су за певницом јереј Ђорђе Ковљен, јереј Александар Класнетић и вероучитељи Димитрије Милановић и Светогор Сандић.

Беседом се обратио верном народу отац Миле Јокић, говорећи о одговорности коју сваки свештеник има пред Богом и пред људима. У беседи је још речено да и народ треба да  има разумевања за свештенство, да се чува осуђивања, и да сви заједно имамо исту „мисао која је и у Христу Исусу.“ (ср. Фил. 2,5)

Честитајући овај мали јубилеј, желимо оцу Милету да својој пастви буде „пастир који живот свој полаже за овце“ (ср.Јн. 10, 11).

На многаја и благаја љета !!!

 

 

Вероучитељ Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла