Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Ученици првог разреда Српске православне богословије Светог Арсенија из Сремских Карловаца имали су једнодневну научно-васпитну екскурзију. Ђаци су овом приликом обишли велики број манастира Фрушке горе и поклонили се моштима светих Божијих угодника које се у њима чувају. Циљ овога путовања био је да се деца из разних крајева наше отаџбине и из расејања, која своје средњошколске дане проводе у Сремским Карловцима, на почетку свог петогодишњег школовања упознају са светињама које се налазе у непосредној близини њихове школе. Ова свештена здања у исто време су живи домови молитве, али и историјски споменици духовности и црквености по којима су ови крајеви били познати кроз векове.

У ово ходочашће децу је повео њихов разредни старешина Станко Лакетић, као и професори протојереј Јован Милановић и Горан Власац. Након Св. Литургије одслужене у манастиру Раваница – Врдник, ученици су обишли цркву Силаска Светог Духа у Руми, као и следеће манастире: Бешеново, Мала Ремета, Јазак, Ново и Старо Хопово, Гргетег и Крушедол. Пре повратка у Карловце, ђаци су посетили манастир Велика Ремета, где су имали прилику да кроз присуствовање вечерњем богослужењу и реч поуке оца архимандрита Стефана, доживе атмосферу једног монашког општежића.

Овом приликом благодаримо још једном свим оцима и матерама који су нам указали љубав и гостопримство, а пре свих и изнад свега Господу од кога долази „сваки дар и сваки савршени поклон“.

С. Лакетић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла