Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Свештеник Стефан Сремац рођен је 17. септембра 1989. године у Сремској Митровици. Одрастао је са мајком Јелицом и баком Анђелком. Основну школу ,,Вук С. Караџић“ у Вашици завршио је са одличним успехом.

Потом са благословом Епископа Сремског Господина Василија уписао је Српску Православну Богословију ,,Светог Петра Цетињског“ на Цетињу школске 2004/2005. године, као клирик Сремске Епархије.

После завршене средње школе са одличним успехом, исте школске 2008/2009. године, уз благослов Епископа Сремског Господина Василија уписао је Православни Богословски Факултет Универзитета у Београду. Основне академске студије – општи смер окончао је 2012. године дипломиравши из предмета Новозаветна егзегеза, на тему: ,,Егзегеза Јовановог Јеванђеља на мозаицима Цариградског манастира Хоре“, стекавши тако звање дипломирани теолог.

Академске 2012/2013. године уписао је Правни Факултет Универзитета у Београду. Упоредо са мастер студијама на Правном Факултету, академске 2013/2014. године уписује и постдипломске мастер студије – општа теологија на Православном Богословском Факултету у Београду.

Године 2015. успешно одбрањује мастер рад из области црквеног права на Православном Богословском Факултету са темом: ,,Управљање црквеном имовином на примеру реституције у Сремској епархији“, стекавши звање мастер теолог. Године 2017. на Правном Факултету у Београду одбрањује рад из области правне историје на тему: ,,Правни аспекти реституције у Русији и Србији“, стекавши звање мастер правник.

Школске 2012/2013. године започео је радни однос у основној школи ,,Вук С. Караџић“ у Сурчину и основној школи ,,Стеван Сремац“ у Добановцима. Од школске 2013/2014. године ради као вероучитељ у Гимназији ,,Сава Шумановић“ у Шиду, све до краја школске 2019/2020 године.

У фебруару 2020. године ступио је у брачну заједницу са Тајаном рођеном Чичовачки из Шида, студентом четврте године Медицинског Факултета у Новом Саду, студијски програм специјална едукација и рехабилитација, модул логопедија.

Његово Преосвештенство Епископ Сремски Господин Василије рукоположио га је у чин ђакона 5. јула 2020. године у Саборној Цркви Светог оца Николаја у Сремским Карловцима.

Чин презвитера примио је од стране Његовог Преосвештенства Епископа Сремског Господина Василија 12. августа 2020. године у Манастиру Крушедолу.

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа Сремског Господина Василија од 1. септембра 2020. године службује на парохијама у Прхову и Сремским Михаљевцима.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла