Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Парох јереј Јован Милановић, рођен је 6. маја 1983. године, у Руми. Основну школу завршио је у Шашинцима, Богословију Светог Арсенија у Сремским Карловцима, а Православни богословски факултет у Београду. Магистрирао је на Католичком институту и Православном богословском институту Светог Сергија у Паризу, где је и докторанд, на тему: „Појам енергије у делима три богослова 14. века: Светог Григорија Паламе, Григорија Акиндина и Светог Николе Кавасиле“.

У чин ђакона рукоположио га је Епископ сремски Господин Василије, на празник Ваведења Пресвете Богородице 2008, у Горњој цркви у Сремским Карловцима. Служио је као епархијски ђакон, при катедралном храму Светог Саве у Паризу, од 2008. до 2011. године. Од Епископа сремског Господина Василија примио је и презвитерски чин, у манастиру Велика Ремета, 7. јула 2011. године. Постављен је за пароха храма Ваведења Пресвете Богородице и професора Богословије Светог Арсенија у Сремским Карловцима, 2011. године. Предаје Историју хришћанске Цркве, Патрологију и Грчки језик. Аутор је више научних радова који се баве позном историјом Византије и патрологијом. Говори енглески, француски, руски и грчки језик. Ожењен је Данијелом, рођеном Васић, са којом има кћер Василију и сина Григорија.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла