Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Двадесет други Фестивал „Хорови међу фрескама“ у крипти Спомен-храма Светог Саве
У величанственој крипти Спомен-храма Светом Сави у суботу 9. јула 2016. наступио је Женски вокални ансамбл „Везак“ из Сурчина и одушевио публику. Као огранак хора „Покров Пресвете Богородице“ вокални ансамбл постоји од 2015. године и делује при Храму Преподобне мати Параскеве.
Од 2004. године деловао је као дечји хор „Витлејемска звезда“ а потом као вокални ансамбл. Броји пет младих чланица које су ученице и студенткиње. Уз уметничког руководиоца и диригента Мају Алексић, у групи наступају: Александра Алексић, Јелена Крњајић, Александра Зоговић и Андреа Зоговић.
Вокални ансамбл „Везак“ негуjе највише духовне песме, а поред тога брине и о очувању српских традиционалних песама.
У току досадашњег рада „Везак“ је остварио сарадњу са Телевизијом Храм и имао бројне наступе у земљи и иностранству.Запажен је наступ на фестивалу „Музика Класика Лајт“, поводом 756 година француско српског пријатељства у Паризу (2015.), на Свечаној академији поводом славе Богословије Света Три Јерарха у манастиру Крка, као и на Бојчинском културном лету.
Уз хор православних Американаца и Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије који су анступали суботње вечери у крипти Храма Светог Саве,  Женска вокална група „Везак“ је одушевила београдску публику композицијама: Господи помилуј, Марије Дјево чистаја; Пресвјатаја,Пречистаја; Богородице Дјево радујсја (напев монаха манастира Оптина); Воскресеније Твоје ( Корнелије Станковић); Везак је везла Дјева Марија (богомољачке песме); То се Господ уселио у ме (Александар Сарачевић) и Полијелеј (непознати аутор).
Величанственом концерту, који је само сведок Божјих дарова и таланата, присуствовали су Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, свештенство из храма Светог Саве, архијерејски намесник земунски протојереј-ставрофор Слободан Радојчић и јереј Слободан Чавка, као и оснивачи удружења и аутори целог концепта који се одржава двадесет другу годину заредом, Хорови међу фрескама:  мр Предраг Стаменковић и мр Предраг Миодраг, првакиња Народног позоришта у Београду, гђа Јасмина Трумбеташ.
З.Зец

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла