Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Дана 12. фебруара 2023. године, када Црква празнује Света Три Јерарха, у старопазовачком храму Светог пророка Илије, верни народ је заједно са свештенством старопазовачког намесништва дочекао свог духовног пастира, Епископа сремског господина Василија.
У Старој Пазови се 35 година заредом на празник Света Три Јерарха прославља занатлијска слава. Стара Пазова је једино место у Срему у којем се одржало прослављање занатлијске славе. Како старих заната има све мање и мање, па готово да су и изумрли, у Старој Пазови, надалеко познатом месту занатлија, а данас привредника, слава се одржала. Захвалност за одржавање занатлијске славе дугујемо пастирском раду старешина старопазовачких храмова протојереју-ставрофору Срђану Ђурђевићу и протојереју-ставрофору Миодрагу Лујићу.
По завршетку Свете Литургије и сједињења са Телом и Крвљу Господа Исуса Христа, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије је пререзао славски колач и преломио га са кумом славе господином Савом Шицарем и његовом породицом, која деценијама уназад несебично и нелицемерно, са искреном љубављу, помаже храм Светог пророка Илије. По изласку из цркве, славље је настављено у Хотелу Војводина и овом приликом се захваљујемо Општини Стара Пазова, на челу са председником господином Ђорђем Радиновићем, који помаже цркве старопазовачке Општине. Труд и залагање председника Општине је препознао наш Епископ Василије и 22. октобра 2022. године, у Белегишу, даровао га орденом Светог Арсенија Сремца, највећим одликовањем у Епархији сремској, за изузетан допринос у развоју духовног и црквеног живота.

мср Александар Ђурђевић, учитељ вере


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла