Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Након обраћања патријарха српског Иринеја
СВИМ ЕПАРХИЈСКИМ АРХИЈЕРЕЈИМА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ НА ТЕРИТОРИЈАМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, које је гласило:
“У братској љубави, а поводом Дана сећања на страдање и прогон Срба у оружаној акцији ‘Олуја’, умољавамо Преосвећену браћу Архијереје да 5. августа 2016. године у свим храмовима градова подручних им Епархија наложе да се служи парастос невино пострадалим жртвама у овом егзодусу. Парастос одслужити у 11 часова, а потом у 12 часова да звоне сва звона са свих храмова и манастира у трајању од 3 минута.
Истовремено умољавамо браћу Архијереје да, по могућству, лично одслуже парастос у предвиђено време. Препоручујемо да се тога дана не организују никакве прославе или свечаности секуларног карактера, а да се свим намесницима и старешинама храмова стави у дужност да о овоме благовремено обавесте своје вернике”, епископ сремски Г. Василије служио је данас, 5.8.2016, парастос пострадалима, са почетком у 11 часова, у манастиру Крушедолу.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла