Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Божићна радост обасјала је и Световаведењски манастир у Сремским Карловцима где се Рођење Христово прославило молитвено и свечано.

У 23 часа је одслужено Божићно јутрење које је својим појањем увеличао хор Свети Стефан Дечански.  Божићна Литургија којом је началствовао игуман манастира протосинђел др Клеопа (Стефановић) уз саслужење јереја Душка Масларића и ђакона мр Љубомира Лукића, почела је тачно у поноћ.  Хор Епархије Сремске Свети Николај Миреликијски је својим умилним појањем улепшао ову Свету Ноћ.

У својој проповеди отац Клеопа је рекао:” Господ Исус Христос се родио и постао житељ земље,али се није везао ну за шта земаљско и пролазно да би свима нама показао да наша последња дестинација као и наша истинска отаџбина је уистину Царство Небеско. Сви ми који прослављамо Божић данас смо позвани да попут мудраца кренемо да потражимо Христа. Христа ћемо наћи у онима који су сиромашни,онима који су гладни и угрожени….Божић нас позива да раширимо своје руке према целоме свету носећи мир и љубав посебно према онима који су нам нешто нажао  учинили…” рекао је о.Клеопа.

Посебну радост су у ову младу Обитељ донели њени верници који су у великом броју дошли на Свету Литургију, упркос великој хладноћи, из Сремских Карловаца,Новог Сада, Београда… и скоро сви су се причестили Светим Тајнама Тела и Крви Господа Исуса Христа.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла